Coronavirus: Accommodaties Menswel gesloten (update 16/3/2020)

16-03-2020

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Dit betekent voor Menswel onder andere het volgende: - Menswel is alleen telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur en van maandag t/m donderdag van 13.00-17.00 uur. - kantoren Menswel Chatelainplein zijn gesloten; alleen in bijzondere situaties is een afspraak mogelijk (na telefonisch overleg); - alle sportzalen, zwembaden en jongerencentra zijn gesloten. Bovenstaande maatregelen gelden in ieder geval t/m 6 april 2020. Voor specifieke informatie: zie verderop in dit bericht.

Minister Bruins (Medische Zorg) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst. De maatregelen zijn:

 • Scholen en kinderdagverblijven gaan dicht vanaf maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.
 • Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.
 • Docenten gaan onderwijs op afstand organiseren voor kinderen die thuis zitten, met prioriteit voor eindexamenleerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
 • Alle eet- en drinkgelegenheden gaan dicht vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
 • Sport- en fitnessclubs, sauna’s, sexclubs en coffeeshops sluiten vanaf zondag 15 maart 18.00 uur tot en met maandag 6 april.
 • Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen.
 • Alle eerder genomen maatregelen worden verlengd tot en met maandag 6 april. Meer informatie: https://www.rivm.nl/ of bij het publieksinformatienummer van de Rijksoverheid 0800-1351.

Kunt u het antwoord op uw vraag hieronder niet vinden dan kunt u contact opnemen met:

Welzijn: info@menswel.nl of 0475 – 484848
Sport: reserveren@menswel.nl of 0475 – 482160

 • Sportaccommodaties

Alle sportaccommodaties van Menswel in de gemeente Echt-Susteren en de gemeente Maasgouw zijn minimaal gesloten tot en met 6 april 2020.

 • Zwembaden

Zwembad In de Bandert in Echt is minimaal tot en met 6 april 2020 gesloten. Alle activiteiten, zoals banenzwemmen, zwemles, aquasporten en alle overige zwemactiviteiten komen te vervallen.

 • Brede maatschappelijke voorzieningen

De BMV Susteren is minimaal tot en met 6 april 2020 gesloten. 

 • Kloosterhof

Kloosterhof in Linne is minimaal tot en met 6 april 2020 gesloten.

 • Brede scholen

Scholen in het primair-, voortgezet – en middelbaar (beroeps)onderwijs en kinderopvang zijn minimaal tot en met 6 april 2020 gesloten. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten. Klik hier voor een lijst van cruciale beroepsgroepen.

 • Jongerencentra

De jongerencentra Haaze in Susteren, Talenthouse in Echt en de Menswel activiteiten voor jongeren in Park Pia-Hoeve zijn minimaal gesloten tot en met 6 april 2020.

 • Voedselbank

Het uitgiftepunt van de voedselbank aan het Chatelainplein in Echt is eveneens gesloten. De Voedselbank zal zich beraden over alternatieve wijzen van verstrekken voedselpakketten.

VRAGEN?

 • Vanwege een sterke toename van het aantal telefoongesprekken zijn wij op sommige momenten niet altijd goed bereikbaar. Probeer ons later op de dag nog eens te bellen. U kunt ons uiteraard ook een e-mailbericht sturen.

Ga terug

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur