‘Een tegen Eenzaamheid’

30-09-2020

Gemeente Maasgouw doet mee met de landelijke actie ‘Een tegen Eenzaamheid’ Van 1 t/m 8 oktober is het “De Week tegen Eenzaamheid

Maasgouw wil de week van de eenzaamheid bij u onder de aandacht brengen. Daartoe geeft de gemeente u wat tips die u kunt inzetten om speciaal in deze week mensen dichter bij elkaar te brengen, zeker nu in coronatijd. In de Week tegen Eenzaamheid van 1 t/m 8 oktober vinden er door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid met als hoofdboodschap: Kom erbij!

Actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2020 maakt deel uit van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS. Het actieprogramma is 20 maart 2018 gelanceerd door minister Hugo de Jonge. Sindsdien doen 185 gemeenten en meer dan 130 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Gemeente Maasgouw heeft zich aangesloten bij de landelijke actie en wil hier de komende jaren aandacht aan besteden.

Enkele tips
Soms hebben kleine inspanningen al een groot effect wanneer mensen zich eenzaam voelen. Voorbeelden van dingen die u als inwoner van de gemeente Maasgouw zou kunnen doen in de week tegen eenzaamheid:

1.Stuur een leuk kaartje naar iemand om te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

2.Een telefoontje doet zo goed!

3.Maak een wandeling met een buurtgenoot die alleen niet zo makkelijk buiten komt.

4.Doe je mee en koop er twee!

De plaatselijke supermarkt biedt een aantal artikelen aan speciaal voor deze week : twee voor de prijs van een! Maak jezelf en een ander blij. U koopt een van de aangeboden artikelen, eentje voor u en het tweede artikel brengt u naar iemand bij u in de buurt die u blij wilt maken. Even een beetje aandacht voor elkaar doet wonderen!

Geef jezelf en een ander een goed gevoel! Dubbelop en dubbel plezier! Zeker in deze tijd waar de meeste activiteiten op een laag pitje staan. Vrijwilligers doen hun best om deelnemers aan die activiteiten te laten weten dat ze aan hun denken. In de week tegen eenzaamheid vragen we alle burgers van Maasgouw een steentje bij te dragen en elkaar een goed gevoel te geven. Een klein gebaar is goud waard.

De gemeente zal de komende jaren het thema eenzaamheid onder de aandacht blijven brengen en hier actief mee bezig zijn. Samen kunnen we een verschil maken. Heeft u vragen of suggesties neem dan gerust contact op met mw. Rieny Linssen eenzaamheidsfunctionaris Gemeente Maasgouw. rieny.linssen@menswel.nl 

Ga terug

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur