Informatieavond over nieuw landelijk subsidie voor amateursportverenigingen.

29-10-2018

Op maandag 19 november aanstaande organiseert de Stichting Menswel in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg een informatieavond voor alle amateursportverenigingen uit de gemeenten Echt- Susteren, Maasgouw en Roerdalen. De avond vindt plaats in het gemeenschapshuis ’t Patronaat, gelegen aan de Caulitenstraat 6 te St.Joost en begint om 19.30u.

De aanleiding voor deze informatieavond is gelegen in het feit dat bij het Ministerie van VWS met ingang van 1 januari 2019 een nieuwe subsidieregeling van kracht wordt waardoor alle amateursportverenigingen een subsidie van 20% kunnen krijgen voor kosten die gemaakt worden in verband met de aanschaf / bouw en  onderhoud van een sportaccommodatie en de aanschaf en onderhoud van sportmaterialen. Voor investeringen in energiebesparingen en toegankelijkheid geldt zelfs een vergoeding van 35%  van de aanschafkosten.

Onder amateursportverenigingen worden in dit verband verstaan organisaties met  een volledige rechtsbevoegdheid ( zoals stichtingen en verenigingen ). Daarnaast moet de inschrijving bij de Kamer van Koophandel ( SBI code ) aanvangen met het nummer 93.

De regeling van VWS is niet zo simpel als hierboven weergegeven maar biedt wel financiële kansen.

Daarom zal tijdens deze avond een ter zake deskundige adviseur  uitgebreide informatie verstrekken. Er is uiteraard volop gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden voor deze informatieavond kan tot 12 november a.s. via info@vrijwilligersechtsusteren.nl.

Vermeld bij aanmelding de naam van uw organisatie en met hoeveel personen u komt.

Deelname is gratis.

Heeft u nu al vragen ? Bel dan gerust met het centrale nummer van de Stichting Menswel 0475-484848.

Ga terug

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur