Meldpunt Niet-Medische Hulpvragen Corona Echt-Susteren vanaf 30 maart actief

26-03-2020

Vanaf komende maandag start Menswel een centraal meldpunt voor vragen, aanbod en initiatieven rondom Corona. De bedoeling van het meldpunt is om als centrale post de verschillende partijen aan elkaar te verbinden.

  • Door de ontstane situatie zijn er veel mensen met vragen om ondersteuning, hulp of anderszins: hoe bereik je mensen die je kunnen helpen?
  • Ook worden er allerlei initiatieven opgezet, in de wijk of in het dorp: hoe vind je deelnemers of waar kun je je hulp aanbieden?
  • En er zijn mensen die hun hulp aan willen bieden: iets regelen, boodschappen doen, een praatje maken. Maar bij wie?

Vaak weet men niet van elkaars bestaan terwijl het belangrijk is om bij elkaar te komen.Het Corona Meldpunt E/S wil een verwijzende en verbindende rol spelen. Wij zorgen voor een overzicht van wat er allemaal leeft aan vragen en aanbod en kunnen u helpen om elkaar te vinden.

Van ma. t/m vr. van 9-12 uur en ma t/m do. van 13-17 uur kunt u bellen met Menswel 0475-484848 en wordt u doorverbonden met een van de medewerkers van het Meldpunt Corona, met wie u uw vraag of informatie kunt bespreken.

Dus:

  • hebt u een vraag om hulp, assistentie, heeft u een klusje en kunt u in uw netwerk daar niet direct een oplossing voor vinden: meld het ons.
  • hebt u of kent u een initiatief waarvan mensen het bestaan moeten kennen, zoekt u deelnemers of mensen die u kunt helpen: laat het ons weten, dan nemen we het op in ons bestand per dorp/wijk of voor de hele gemeente.
  • biedt u uw hulp aan? Dan kunnen wij u mogelijk in verbinding brengen met hulpvragers of instanties die uw hulp goed kunnen gebruiken.
  • het Meldpunt is er niet voor medische vragen; neem daarvoor gewoon contact op met uw huisarts

Samen zullen we het moeten redden. Als wij u daarbij kunnen ondersteunen doen we dat graag.

Bel ons (0475-484848, vraag naar Corona Meldpunt) of stuur informatie of contactgegevens naar info@menswel.nl o.v.v. Corona Meldpunt
Voor Roerdalen kunt bellen met het Sociaal Team Roerdalen, (0475) 538 888

 

Met vriendelijke groet,

Ga terug

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur