Menswel op volle toeren

15-07-2020

Deze zomerperiode trekt Menswel met een speciale caravan langs de kernen van de gemeente Echt-Susteren. In elke kern wordt voor een dag rondom de caravan een gezellige ontmoetingsplek ingericht. In de afgelopen weken zijn al verschillende plekken bezocht.

 Met het zonnetje erbij en heel af en toe een spat regen, werkt het Hollandse zomerweer tot nu toe goed mee. Op alle reeds bezochte plekken was er een gezellige toeloop van mensen. Men maakte van de gelegenheid gebruik om andere dorpsgenoten te treffen en onder het genot van een kopje koffie een praatje te maken. Daarnaast wisten mensen de Minsteel* te vinden om hun vraag te stellen en al pratend zijn er diverse ideeën geopperd. In Pey willen buurtbewoners bijvoorbeeld de jeu de boules-baan op het Chatelainplein nieuw leven inblazen. Een ander voorbeeld van een uitgesproken wens is het opstarten van een media-clubje, om meer te leren over het gebruik van de computer, maar ook voor de gezelligheid. In Maria Hoop hadden een tweetal lokale initiatieven zich aangesloten bij de Zomertoer, om hun activiteiten te promoten.

 

De Menswel Zomertoer zal de komende tijd nog een aantal kernen bezoeken.

Susteren – 16 juli – Willibrordusstraat, bij Veur Eederein

Dieteren – 21 juli – Paereplein

Koningsbosch – 23 juli – Koningsplein

St. Joost – 28 juli – plein Kantstraat

 

Bij de Zomertoer wordt uiteraard rekening gehouden met de gestelde Corona maatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Voor vragen en info kunt u contact opnemen met Menswel, telefoonnummer 0475-484848.

*De Minstreel (caravan) is een initiatief van Stichting CULON, mede mogelijk gemaakt door het Oranjefond en het Prins Bernhard Cultuurfonds (Limburg).

Ga terug

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur