Filter op categorie:

Filter op maand:

  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024

20 jaar Samenspraak in Echt-Susteren

Op zondag 1 oktober werd er in buurthuis St. Joris in Echt het jubileum gevierd van 20 jaar Samenspraak in Echt-Susteren. Sinds 2003 zijn vrijwilligers actief met taal in onze gemeente. De vrijwilligers oefenen wekelijks de Nederlandse taal met statushouders die in de gemeente Echt-Susteren wonen. Dit doen zij op woensdag in Susteren en op donderdag in Echt-Noord. Daarnaast bezoeken taalcoaches wekelijks hun cliënt om te oefenen met de Nederlandse taal en om hen wegwijs te maken in de Nederlandse maatschappij.

Jubileumfeest

In de afgelopen 20 jaar hebben talloze mensen deelgenomen aan dit project. Het jubileumfeest werd bezocht door een groot deel van deze deelnemers. Ook vrijwilligers en wethouder Inge Minkenberg waren aanwezig op deze feestelijke middag. Graag had de organisatie alle deelnemers die in de loop van 20 jaar Samenspraak in Echt-Susteren de revue gepasseerd zijn uitgenodigd, maar dat was helaas door het grote aantal niet mogelijk.

Men heeft genoten van live muziek van accordeonist Peter Golsteijn en de Koerdische familieband “Lagin”. Het menu bestond uit heerlijke hapjes gemaakt door enkele vrijwilligsters en Syrische deelnemers van Samenspraak. Leden van de “jeu de boules” club van Echt-Noord boden de gasten de mogelijkheid om het jeu de boules spel te leren kennen. Het was een gezellig samenzijn. Een woord van dank voor alle vrijwilligers die dit feest mogelijk hebben gemaakt!

Interesse?

Heb jij na het lezen van dit artikel interesse om mee te doen als taalcoach bij Samenspraak, laat het ons dan weten. Stuur een mailtje naar rieny.linssen@menswel.nl of bel naar Menswel: 0475-48 48 48.