Cultuur

Cultuurcoach

Een Cultuurcoach stimuleert de deelname aan cultuur en verbindt cultuur met andere sectoren. Rick Vechel vervult deze rol vanuit het team BIND Sport Cultuur en Leefstijl. Hij is het aanspreekpunt voor de Gemeente Echt Susteren op het gebied van cultuureducatie in de wijken voor, door en met kinderen en jongeren.

Cultuur in de Buurt & Cultuureducatie

Cultuur in de Buurt is een voorbeeld waarbij workshops worden aangeboden met een mix van onderwijs, de wijk en culturele aanbieders. Hierin komt een breed pallet aan bod zoals; dans, muziek, theater, beeldende kunst, cultureel erfgoed, nieuwe media, literatuur, etc.

Voor het basisscholen in de Gemeente Echt-Susteren inventariseert de Cultuurcoach het culturele aanbod en deelt dit met de scholen. In het voortgezet onderwijs wordt onder de noemer “Talenttijd” samen met jongerenwerkers een cultuur bijdrage geleverd. In de Werkgroep JONG kunnen maatschappelijke stagiaires ook zelf activiteiten ontwikkelen.

Overige taken

De cultuurcoach draagt ook zijn steentje bij aan andere initiatieven in de gemeente zoals de zogenaamde HaFaBra bijeenkomsten en werkgroepen zoals Kunst In De Openbare Ruimte (KIDOR).

Heb je vragen of zie je mogelijkheden voor culturele activiteiten? Neem dan contact op met Rick!

Rick Vechel
Tel. 06 – 184 057 59
cultuurcoach@menswel.nl

Facebook: https://www.Facebook.com/BINDCultuurCoach.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gerelateerde activiteiten

Burner Games voor groep 3 t/m 5

Datum: Tijd: Voor: Groep 3 t/m 5Locatie: Andreashal

Grrrriezelclub voor groep 5 t/m 8

Datum: Tijd: Voor: Groep 5 t/m 8Locatie: Basisschool de Triangel

Muziek in beweging voor groep 1 t/m 3

Datum: Tijd: Voor: Groep 1 t/m 3Locatie: Gymzaal Beegden

Volleybal voor groep 3 t/m 6

Datum: Tijd: Voor: Groep 3 t/m 6Locatie: Gymzaal de Tump