Cultuur

Cultuurcoach

De Cultuurcoach (ook bekend als de Combinatiefunctionaris Cultuur) stimuleert de deelname aan cultuur en verbindt cultuur met andere sectoren. Rick Vechel vervult deze rol vanuit het team BIND. Hij is het aanspreekpunt voor de Gemeente Echt Susteren op het gebied van cultuur(-educatie) in de wijken voor, door en met de bewoners, met specifiek aandacht voor jeugd.

Cultuur in de Buurt & Cultuureducatie

Cultuur in de Buurt is een voorbeeld waarbij workshops worden aangeboden met een mix van primair onderwijs, de wijk en culturele aanbieders. Hierin komt een breed pallet aan bod zoals; dans, muziek, theater, beeldende kunst, cultureel erfgoed, nieuwe media, literatuur, etc. Geïnteresseerde cultuurmakers kunnen zich altijd melden voor een kennismaking.

Voor het primair onderwijs in de gemeente Echt-Susteren trekt de Cultuurcoach ook het voortouw in de ICC vergadering met het oog op kruisbestuiving, een cultureel aanbod en andere bovenschoolse activiteiten. Met het voortgezet onderwijs wordt er gewerkt met verschillende programma’s zoals Talenttijd (een binnenschools cultureel aanbod i.s.m. het jongerenwerk), Maatschappelijk Stagiaires (activiteiten organisatie) en het Talententeam. Dit laatste is een community van een groep jongeren die voor, door en met jongeren verschillende activiteiten organiseert en bijdraagt aan cultuur in Echt-Susteren.

Overige taken

Overige taken

De cultuurcoach draagt ook zijn steentje bij aan andere initiatieven in de gemeente zoals de vrijwilligersorganisatie van het ECH SMAL Straattheater festival (Stichting Culturele Kring Echt), waar hij ondersteunt op het gebied van promotie en (jongeren)programmering, en de Heiligdomsvaart Susteren, waar hij ondersteunt met diverse activiteiten voor kinderen.

Heb je vragen of zie je mogelijkheden voor culturele activiteiten? Neem dan contact op met Rick!

Rick Vechel
Tel. 06 – 184 057 59
cultuurcoach@menswel.nl

Facebook: https://www.Facebook.com/BINDCultuurCoach.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gerelateerde activiteiten

Talenthouse CREATE

Datum: Tijd: Voor: Jeugd (12 tot en met 20 jaar)Locatie: Talenthouse Echt