Filter op categorie:

Filter op maand:

  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024

Grote pluim voor zwembaden Menswel

Wat is er belangrijk als je gaat zwemmen? De goede staat van het zwembad en de veiligheid. Perfecte hygiëne. Deskundig, behulpzaam en vriendelijk personeel. Laat nu net uit een groot onderzoeksrapport onder 238 zwembaden in Nederland en Vlaanderen komen dat Zwembad In de Bandert in Echt en Eurobad Maasbracht hier ruimschoots aan voldoen. Beide zwembaden vallen onder het beheer van Menswel. De goede rapportcijfers liegen er niet om. De algemene tevredenheid waarderen de bezoekers met een 8+ en 8. 

Beste beleving
Dennis van Eck, coördinator bij In de Bandert, vertelt trots: “Dat hebben wij maar mooi bereikt met ons team van 20 personen. Iedere werkdag van 7.00 uur tot 22.00 uur zijn wij in de weer om onze bezoekers de beste beleving te geven. En ondanks de wachtlijsten geven ze ons toch deze waardering. Want de wachtlijsten benadrukken dat wij goed bezig zijn, maar we realiseren ons dat het voor wachtende klanten natuurlijk niet zo prettig is. Er is altijd ruimte voor verbetering. Bijvoorbeeld op het gebied van communicatie aan onze (potentiële) klanten.”

Fijne sfeer
Coördinator Thijs Sentjens en zijn team van 18 oproepkrachten ontvangen in het zwembad veel gezinnen met kleinere kinderen. Ook uit Duitsland en België. Thijs vertelt: “Wij zijn echt een familiezwembad. Pubers zie je hier niet snel. Ik had niet verwacht dat onze bezoekers ons zo’n hoge punten zouden geven, doordat het water puur door de zon wordt verwarmd. Maar de algemene waardering plus de fijne sfeer die heerst in het zwembad geven blijkbaar de doorslag. Een grote verdienste van mijn team. Wij doen alles met een glimlach en dat wordt zeer gewaardeerd.”

Onderzoek
In het voorjaar van 2022 werd dit grootschalig publieksonderzoek Zwem22 uitgevoerd voor
238 zwembaden in Nederland en Vlaanderen. Dit onderzoek kwam tot stand via een partnerschap van Mulier Instituut, Vereniging Sport en Gemeenten, Universiteit Gent, Netwerk Lokaal Sportbeleid en Sento. Er waren maar liefst 42.502 respondenten. Zowel zwemmers, niet-zwemmers als afhakers. Voor Eurobad Maasbracht vulden 523 personen de enquête in; voor In de Bandert 915. Het onderzoek is bedoeld om individuele zwembaden inzicht te geven in de eigen werking.

Meer weten over het onderzoek? Lees het officiële persbericht
Zwembad In de Bandert
Eurobad Maasbracht