Maatschappelijke stage

Tijdens een maatschappelijke stage zetten leerlingen zich positief in voor de samenleving en leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je leert dus buiten de schoolbanken. Bijvoorbeeld door mee te helpen bij de verzorging van ouderen, actief te zijn op een boerderij of door het organiseren van een toneelvoorstelling. Eigenlijk is het een leuke kennismaking met vrijwilligerswerk waar je meteen iets van opsteekt.

Leerlingen uit het 3e leerjaar HAVO-VWO van het Connect College gaan 30 uur, buiten schooltijd, aan de slag bij een maatschappelijke (geen commerciële) organisatie.
De meeste leerlingen zoeken zelf vanuit hun eigen voorkeur en interesse een geschikte plek. Vaak zijn ze al bekend met de plek omdat ze lid zijn van een vereniging of gewoon omdat het in de buurt ligt. Weet je zelf geen geschikte plek? Menswel helpt jou graag bij het vinden van de geschikte stage.

Voor leerlingen van SG Ursula is de maatschappelijke stage niet verplicht maar van de gemeente Maasgouw mag je vrijwillig een stage invullen. Er zijn dan geen verplicht aantal uren. Je mag ook eenmalig of voor enkele dagen meedoen aan een project.

Contact en meer informatie:

Sociaal Werkers

  • Sibran Tijbosch
  • Hamed Alam

Tel. 0475 – 48 48 48