Filter op categorie:

Filter op maand:

 • 2021
 • 2022
 • 2023
 • 2024

Coronatoegangsbewijs op meer plekken

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Door alleen mensen toe te laten die hersteld, gevaccineerd of getest zijn wordt het besmettingsrisico aanzienlijk verminderd voor alle bezoekers. Het coronatoegangsbewijs sluit de kans op besmetting niet uit. Het zorgt ervoor dat iedereen zo veilig mogelijk samen kan komen. Daarnaast draagt het gebruik van het coronatoegangsbewijs bij aan het open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit.

Het is belangrijk dat op elke locatie waarbij een coronatoegangsbewijs geldt deze wordt gescand en het ID-bewijs wordt gecontroleerd en dat iedereen die zo’n locatie bezoekt de persoonlijke QR-code én een geldig ID-bewijs laat zien.

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november verplicht voor:

 • Horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen.
 • Casino’s.
 • Culturele locaties zoals theaters, concertzalen en bioscopen;
 • Doorstroomlocaties in sectoren waar het coronatoegangsbewijs nu al verplicht is. Dit zijn dus locaties waar er een doorstroom van bezoekers is, zoals musea en monumenten.
 • Doorstroomevenementen. Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is. Bijvoorbeeld kermissen en bepaalde sportevenementen.
 • Evenementen met en zonder vaste zitplaats, zoals festivals, feesten en optredens.
 • Zakelijke evenementen, zoals beurzen en congressen.
 • Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.
 • Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.
 • Georganiseerde kunst & cultuur beoefening vanaf 18 jaar, zoals: muziekles en schilderles. Of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel.

Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Voor horeca en organisatoren van evenementen, sport- en cultuuractiviteiten is de app CoronaCheck Scanner beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen.


Coronatoegangsbewijs voor de Sport

Bij sporten op sportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar met ingang van zaterdag 6 november een geldig coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt voor de binnen- en de buitensport, zowel professioneel als amateur.

De organisator van de activiteit controleert voor aanvang of elke sporter of toeschouwer een geldig coronatoegangsbewijs heeft. Zonder geldig coronatoegangsbewijs is toegang niet toegestaan. De verantwoordelijkheid voor de controle ligt bij de organisator van de activiteit.

De app CoronaCheck Scanner is gratis beschikbaar, waarmee eenvoudig de controle kan worden uitgevoerd op de coronatoegangsbewijzen. Kijk voor meer informatie op https://coronacheck.nl/.

Wij reken op je medewerking om sporten mogelijk te houden. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Heb je vragen neem dan contact op met je binnensportaccommodatie of onze reserveringsafdeling (0475-484848 of reserveren@menswel.nl). We doen ons best om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden en uiteraard informeren wij je bij eventuele wijzigingen.

Informatie Rijksoverheid

Alle actuele informatie van de Rijksoverheid over het coronavirus en de maatregelen staat op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19.


Ik heb geen mobiele telefoon of DigiD. Wat nu?

Heb je geen mobiele telefoon of DigiD en wil je dus je QR code op papier:

1. Bel 0800-1421
2. Toets je BSN nummer in (staat o.a. op je paspoort/identiteitskaart of rijbewijs)
3. Bevestig dit met een 1
4. Toets dan je 4 cijfers van je postcode
5. Bevestig dit ook met een 1

en je ontvangt je QR code op papier thuis.