Filter op categorie:

Filter op maand:

  • 2021
  • 2022
  • 2023
  • 2024

Meldpunt Hulp Oekraïne (0475-48 48 48)

Vanaf 24 maart start Menswel een centraal meldpunt voor vragen, aanbod en initiatieven rondom hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Echt-Susteren. De bedoeling van het meldpunt is om als centrale post de verschillende partijen aan elkaar te verbinden.

Door de ontstane situatie zijn er veel mensen met vragen en hulpaanbod m.b.t. tot de vluchtelingen die in Echt gehuisvest zijn en gaan worden. Het meldpunt gaat fungeren als verzamel- en doorgeef punt van de diverse mogelijkheden. Ook als er initiatieven worden opgezet, in de wijk of in het dorp dan kunnen gemeld worden bij het Meldpunt.

Wil je je hulp aanbieden in de vorm van vrijwilligerswerk of als maatje voor bijv. iets regelen, een praatje maken: geef het ons door. Omgekeerd zal er mogelijk een beroep gedaan worden op vrijwilligers met specifieke kwaliteiten (bv. (sport)activiteiten begeleiden, (taal)maatje Nederlands en/of Engels). Of met een oproep voor spullen (fietsen). In dat geval zal er een oproep uitgaan via het Meldpunt. 

Het Meldpunt wil een verwijzende en verbindende rol spelen. Wij zorgen voor een overzicht van wat er allemaal leeft aan vragen en aanbod en kunnen u helpen om elkaar te vinden.

Van ma. t/m vr. van 9-12 uur en ma t/m do. van 13-17 uur kunt u bellen met Menswel 0475-484848 en wordt u doorverbonden met een van de medewerkers van het Meldpunt, met wie u uw vraag of informatie kunt bespreken.

Bel ons (0475-484848, vraag naar Meldpunt Hulp Oekraïne) of stuur een mail met informatie of contactgegevens naar meldpunt@menswel.nl