Hier zijn we actief

De opbouwwerkers zijn op de hoogte van allerlei initiatieven in de dorpen en zijn op verschillende manieren betrokken.

Of het nou is in Dieteren, in Echt-Noord of Posterholt: in alle kernen van de gemeente Echt-Susteren en Roerdalen zijn opbouwwerkers actief en aanwezig. Zij initiëren ontmoetingsplekken in gemeenschapshuizen of buurtcentra. Van daaruit ontstaan steeds weer nieuwe activiteiten. Van spontane kaartclubjes tot serieuze wandelclubs; van eetmomenten tot cursussen.

Wat in de ene plaats een thema is, heeft in de andere nauwelijks aandacht. De opbouwwerker sluit aan bij die lokale signalen en stimuleert en ondersteunt waar nodig initiatieven.

Voorbeelden zijn er te over:

Denk maar aan samenwerking van verschillende verenigingen in Roosteren; Of het vormen van een handwerkgroep in Mariahoop; vrijwel in elke kern is er een wekelijks Wijksteunpunt waar mensen elkaar ontmoeten; Wat te denken van samen Eten in Susteren? Of het soepmoment en Herkenbosch?

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in jouw buurt? Of heb je zelf een leuk idee? Initiatiefnemers kunnen bij het opbouwwerk terecht met vragen en voor ondersteuning. Neem contact op met één van de opbouwwerkers voor meer informatie.