Peutergym

Peutergym, wat is dat? Dat is gym, speciaal voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar, die samen met één van de ouders, oma, opa of oppas bij ons willen gymmen.

Waarom Peutergym?

Peuters hebben veel bewegingsvrijheid nodig. Het liefst rennen, klauteren en springen ze de hele dag! Ze zijn volop in ontwikkeling. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van hun lichaam centraal. Peuters maken al spelend de hele dag kennis met hun eigen lichaam. Spelen en in beweging zijn: voor peuters is dat hetzelfde. Ze hebben er plezier in en vinden het leuk om steeds weer opnieuw te herhalen wat ze pas geleerd hebben, net zo lang tot ze het helemaal kunnen.

Peutergym stimuleert hen om op een leuke manier nieuwe ervaringen op te doen en plezier te krijgen in bewegen. Het leuke van peutergym is het samen met andere peuters bewegen. Hierdoor leren de kleintjes rekening te houden met elkaar. Ook wordt het contact met de ouder of begeleider extra gestimuleerd.

Gestart wordt met een gezamenlijke warming-up. Die kan bestaan uit het zingen van een liedje, het doen van een spelletje of het dansen op muziek. Er is op de kinderen afgestemd materiaal aanwezig, zoals ballen, touwtjes, pittenzakjes. Verder is er vrijwel iedere les een toestelbaan. Hier gaat u samen met uw kind aan de slag met klimmen en klauteren. Ieder op zijn of haar niveau.
We sluiten af met het gezamenlijk opruimen van al het materiaal en de toestellen. Daarna zingen we in de kring nog liedjes, gevolgd door het slotlied.

De peutergym wordt verzorgd door onze gediplomeerde en deskundige sportdocenten.
Tip: Makkelijk zittende kleding is voldoende en sportschoenen zijn aan te bevelen.

Momenteel is de groep vol.

Wanneer:
Elke woensdagmorgen (uitgezonderd de schoolvakanties) zijn de kleine en u welkom vanaf 08.50 uur. De les begint om 09.00 uur en we eindigen om 10.00 uur.

Kosten:
Een les kost € 4,65 voor ouder en kind samen.
U kunt ook gebruik maken van onze Combikaart. Met deze kaart kunt u, naar eigen keuze, deelnemen aan zowel de peutergym als ook het baby-peuterzwemmen.
De Combikaart kost € 41,85 voor 10 lessen.
Een proefles is altijd mogelijk. Neem hiervoor eerst contact op ons op. De instructrice zal met u een afspraak maken voor een proefles.

Informatie:
Zwembad "In de Bandert"
Bandertlaan 7
6101 LZ  Echt
Telefoon: 0475 - 482160
Email: sylvia.evers@menswel.nl

Contact

Menswel (Centraal kantoor)
Chatelainplein 31
6102 BB Echt
T 0475 - 48 48 48
info@menswel.nl
www.menswel.nl

Openingstijden kantoor
Maandag t/m donderdag:
08.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag: 08.30 uur tot 12.30 uur